Ingredientai
- Juodasis šokoladas 270 g 170 - tešlai ir 100 - apelsininiam glajui
- Apelsinai 2 vnt.
- Sviestas 170 g 170 - tešlai ir 50 - apelsininiam glajui
- Cukrus 150 g
- Kiaušiniai 4 vnt. dideli
- Migdolai 300 g maltų
- Sultys 50 ml apelsinų - apelsininiam glajui
- Romas 30 ml apelsininiam glajui
Kaip gaminti
- Orkaitę įkaitinkite iki 150 ºC. 23 cm skersmens formą išklokite kepimo popieriumi.
- Dubenyje virš vandens išlydykite šokoladą.
- Nutarkuokite geltonąjį apelsinų žievelės sluoksnį, šiek tiek palikite papuošti.
- Kambario temperatūros sviestą paplakite su cukrumi ir žievelėmis 2–3 min.
- Nuolat plakdami po vieną įmuškite kiaušinius, įmaišykite maltus migdolus.
- Supilkite nekarštą šokoladą ir atsargiai išmaišykite.
- Kepkite 45 min. Ar iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku. Iš orkaitės išimtą pyragą kelias minutes palaikykite formoje, tada išimkite ir ataušinkite ant grotelių.
- Glajui: šokoladą su sviestu išlydykite, į masę įmaišykite sultis ir romą.
- Glajumi apliekite pyragą.