Ingredientai
- Avižiniai dribsniai 60 g
- Miltai 20 g
- Sviestas 120 g
- Klevų sirupas 125 g
- Juodasis šokoladas 120 g su 70 proc. kakavos
- Rudasis cukrus 125 g
- Kakava 60 g
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Cinamonas 2 g
- Druska 5 g
- Kajeno pipirai 1 g
Kaip gaminti
1. Įkaitiname orkaitę iki 160C laipsnių temperatūros.
2. Į kepimo formą įtiesiame kepimo popieriaus, ištepame sviestu.
3. Avižinius dribsnius susmulkiname elektriniame plaktuve.
4. Žemoje temperatūroje tirpiname sviestą su šokoladu, kol visiškai ištirps, perpilame į dubenį. Įmaišome cukrų, klevų sirupą, kakavą, cinamoną, kajeno papriką ir druską. Maišome, kol ištirps.
5. Į gautą masę po vieną įmaišome kiaušinius, o tada – susmulkintus ir persijotus avižų dribsnius ir miltus.
6. Paruoštą masę pilame į kepimo formą. Dedame į orkaitę ir kepame 25 min.