Ingredientai
- Kiaušiniai 5 vnt. 2 - kiaušiniai ir 3 - baltymai
- Sviestas 100 g
- Juodasis šokoladas 150 g
- Cukranendrių cukrus „Demerara“: 100 g
- Cukrus 50 g „Dansukker“ cukraus „Farinas“
- Džiovintos slyvos 200 g
- Migdolai 180 g maltų
- Druska 1 žiupsnelis
- Kakava 3 valg. š.
- Miltai 2 valg. š. kvietinių
- Brendis 5 valg. š.
- Miltelinis cukrus 1 valg. š. „Dansukker“
Kaip gaminti
- Slyvas nuplikykite, nusausinkite, suberkite į dubenėlį ir apliekite brendžiu.
- Palikite 1-3 val. pamerktas. Baltymus išplakite su druska iki putų.
- Kiaušinius su cukranendrių cukrumi kitame dubenėlyje irgi išplakite iki putų.
- Šokoladą ištirpinkite dubenėlyje virš karšto vandens garų.
- Kambario temperatūros sviestą su cukrumi „Farinas“ išplakite iki purumo.
- Įmaišykite ištirpintą šokoladą, išplaktus kiaušinius, riešutus, kakavą, miltus. Kai masė bus vientisa, įmaišykite baltymus.
- Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, susmeikite į tešlą slyvas.
- Kepkite 30 min. 160 °C orkaitėje ir likusias 20-25 min. – 180 °C orkaitėje.
- Iškeptą pyragą pabarstykite cukraus milteliais.
Receptas DANSUKKER
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Cukrus „Dan Sukker“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis, Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita