Ingredientai
- Juodasis šokoladas 100 g
- Sviestas 125 g minkštas
- Cukrus 80 g
- Druska 1 žiupsnelis
- Kakava 3 arbat. š. karti
- Amaretas: 1 valg. š.
- Kiaušiniai 2 vnt. dideli
- Miltai 3 valg. š.
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Graikiniai riešutai 1 sauja
Kaip gaminti
- Į smulkintuvą sudėkite smulkintą šokolado plytelę, cukrų, druską, kakavą ir keletą kartų impulsyviai pamalkite. Tada sudėkite likusius produktus, išskyrus graikinius riešutus, ir sumalkite iki vientisos masės.
- Masę iškrėskite į sviestu išteptą ir kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (dydis – 18 x 18 cm), pyrago aukštis turi būti apie 2 cm. Apibarstykite graikiniais riešutais, dėkite į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę ir kepkite 12– 15 minučių. Orkaitę išjunkite ir palikite pyragą orkaitėje dar 5 minutes. Tik neperkepkite – pyragas turi būti drėgnas. Pravėsusį pyragą supjaustykite kvadratėliais.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Profesionalių kulinarų receptai
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita