Ingredientai
- Miltai 230 g
- Cukrus 350 g
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Kiaušiniai 2 vnt. didelių
- Kefyras 130 g
- Vanilės ekstraktas 1 žiupsnelis
- Sviestas 226 g 113 - kambario temperatūros - pyragui ir 113 - glaistui
- Kakava 50 g nesaldintos miltelių
- Aliejus 120 g augalinio
- „Coca Cola“:(250 g - pyragui ir 80 g - glaistui) 330 g
- Miltelinis cukrus 340 g glaistui
Kaip gaminti
- Sviestą gerai išsukite su cukrumi. Paeiliui įplakite kiaušinius, kakavą, druską, vanilės ekstraktą, aliejų ir kefyrą.
- Įmaišykite miltus, kepimo miltelius ir kokakolą. Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardelę.
- Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, gerą pusvalandį, kol į vidurį įsmeigtas pagaliukas neapsivels tešla.
- Kol pyragas kepa, ruošiame glaistą. Į dubenį, pastatytą virš karštų garų, dėkite sviestą ir miltelinį cukrų, maišykite iki vientisos masės.
- Įsukite kakavą ir kokakolą. Gautą šokoladinį glaistą palikite atvėsti, tačiau supilkite dar ant šilto pyrago. Palikite susigerti.
- Atšaldykite šaldytuve. Supjaustykite kvadratėliais ir skanaukite.
Receptas iš: g-blogas.lt
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita