Ingredientai
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Kriaušės 4 vnt.
- Miltai 300 g
- Cukrus 300 g
- Sviestas 250 g
- Šokoladas 3 vnt. plytelės
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Cinamonas 1 žiupsnelis
- Vanilinis cukrus 1 žiupsnelis pagal skonį
- Riešutai 1 sauja arba pabarstukai - papuošti
Kaip gaminti
1. Ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą ir sudėkite mažais gabalėliais sulaužytą šokoladą. Maišykite, kol masė taps vientisa.
2. Palikite dubenėlį, kad atvėstų. Tuomet išplakite kiaušinius su cukrumi. Suberkite miltus, cinamoną, vanilinį cukrų, kepimo miltelius ir dar kartą viską sumaišykite.
3. Supilkite jau atvėsusį sviesto ir šokolado mišinį. Tada imkite kepimo skardą, ištepkite ją sviestu ir įpilkite tik pusę turimos tešlos. Sudėkite nuluptas ir skiltelėmis pjaustytas kriaušes, paskui ant viršaus supilkite likusią tešlos dalį.
4. Šaukite pyragą į įkaitintą orkaitę ir kepkite ne ilgiau kaip 50 min., antraip pyragas bus kietas. Ištraukite saldėsį iš orkaitės, apibarstykite, jei norite, spalvotų pabarstukų ar smulkintų riešutų.