Ingredientai
- Sviestas 150 g
- Juodasis šokoladas 100 g
- Miltelinis cukrus 100 g
- Kakava 3 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Brendis: 1 valg. š.
- Miltai 4 valg. š.
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Kėlimo milteliai: 1 arbat. š.
- Migdolai 2 st. 2 saujos - riešutiniam užpilui
- Medus 4 valg. š. skysto - riešutiniam užpilui
- Apelsinai 1 vnt. sultys - riešutiniam užpilui
- Citrinos 1 vnt. sultys - riešutiniam užpilui
Kaip gaminti
- Šokoladą sutrupinkite ir išlydykite karšto vandens vonelėje.
- Suberkite miltelinį cukrų, druską, kakavą, supilkite brendį, gerai išsukite. Įmuškite kiaušinius, dar sykį viską gerai sumaišykite. Maišydama suberkite miltus, kėlimo miltelius, sukite, kol masė taps vientisa.
- Sukrėskite į stiklinį stačiakampį nepridegantį kepimo indą. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
- Paruoškite užpilą: migdolus pakepinkite karštoje orkaitėje, nutrinkite odeles, pasmulkinkite. Suberkite į įkaitintą keptuvę ir maišydama skrudinkite. Sukrėskite medų, išmaišykite, kaitinkite dar minutę.
- Nukėlę nuo ugnies įmaišykite citrinų ir apelsinų sultis.
- Užpilu apliekite atvėsusį pyragą, palaukite, kol paviršius sukietės.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita