Ingredientai
- Juodasis šokoladas 160 g kartusis
- Sviestas 250 g
- Kava 50 ml stiprios, atvėsusios
- Viskis: 60 ml
- Cukrus 400 g
- Miško uogos: (šaldytos, gervuogės, žemuogės) 500 g
- Miltai 300 g
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Vanilė 1 arbat. š. keli lašai esencijos
- Miltelinis cukrus 1 žiupsnelis
- Grietinėlė 300 ml plakama
Kaip gaminti
1. Šokoladą sukapokite ir suberkite į dubenį. Sudėkite sviestą, supilkite kavą, viskį. Dubenį statykite į karšto vandens vonelę ir palikite, kad šokoladas ir sviestas ištirptų. Masę perpilkite į didesnį dubenį.
2. Į šokoladą suberkite cukrų ir plakite, kol ištirps. Masę 30 minučių padėkite į šaldytuvą. Uogas suberkite į sietelį ir atitirpinkite.
3. Į atvėsusią šokolado masę nuolat maišydami supilkite miltus su kepimo milteliais, įberkite žiupsnelį druskos. Įmuškite kiaušinius, įlašinkite vanilės esencijos ir gerai išsukite.
4. Tešlą sukrėskite į riebalais pateptą kepimo indą. Kepkite 125 laipsnių orkaitėje 80–90 minučių. Palikite atvėsti.
5. Pyragą išverskite iš formos, supjaustykite gabalėliais, pabarstykite milteliniu cukrumi. Grietinėlę plakite, kol taps puri, pabarstykite milteliniu cukrumi. Pyragą patiekite su uogomis ir plakta grietinėle.
Knyga „Uogos“ |
Receptas iš knygos „Uogos“