Ingredientai
- Sviestas 90 g kambario temperatūros
- Rudasis cukrus 150 g
- Cukrus 75 g 50 g pyrago tešlai ir 25 g kremui
- Kiaušiniai 1 vnt. didelis
- Kiaušinių tryniai 1 vnt.
- Vynas 160 ml raudonojo
- Miltai 135 g
- Vanilės ekstraktas 1 arbat. š. ir dar keli lašai kremui
- Kakava 40 g kokybiškos nesaldintos
- Kepimo milteliai 0,75 arbat. š.
- Cinamonas 0,25 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Maskarponės sūris 120 g kremui
- Grietinėlė 120 ml plakamosios; kremui
Kaip gaminti
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 C. Apvalios kepimo formos (geriausia – nuimamais kraštais) dugną išklokite kepimo popieriumi, o šonus patepkite sviestu ir pabarstykite miltais.
2. Dideliame dubenyje iki purumo išsukite sviestą ir abiejų rūšių cukrų. Tada sudėkite kiaušinį, trynį, vėl gerai išsukite. Supilkite raudonąjį vyną, vanilės ekstraktą ir išmaišykite. Nieko tokio, jei masė nebus homogeniška.
3. Atskirame dubenyje sumaišykite persijotus miltus, kakavą, kepimo miltelius, cinamoną ir druską, o tada suberkite į skystąją masę. Išmaišykite, kad neliktų sausų ingredientų.
4. Supilkite gautą masę į pasiruoštą kepimo formą ir kepkite 25-30 min. arba kol į pyrago vidurį įsmeigtas medinis pagaliukas ištraukus bus sausas (pyrago viršus bus kiek blizgus)..
5. Kiek atvėsinkite formoje (apie 10 min.), o tada atsargiai iš jos išimkite ir galutinai atvėsinkite. Jei norite, galite pabarstyti cukraus pudra.
6. Patiekite su ledais arba pasiruoštu maskarponės kremu. O jį pagaminsite išplakę grietinėlę su cukrumi, o tada sumaišę ją su sūriu ir vanilės ekstraktu.