Ingredientai
- Juodasis šokoladas 150 g
- Sviestas 180 g
- Cukrus 300 g
- Vanilė 1 arbat. š. ekstrakto
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Miltai 150 g aukščiausios rūšies
- Kepimo milteliai 2 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Razinos 50 g tamsiųjų be kauliukų
- Graikiniai riešutai 50 g
- Lazdynų riešutai 50 g
- Miltelinis cukrus 1 puodelis 0,5
Kaip gaminti
1. Šokoladą ir sviestą nuolat maišydami ištirpinkite inde, įstatytame į verdantį vandenį. Nukelkite nuo ugnies ir palikite šiek tiek atvėsti.
2. Į atvėsusią šokolado masę įmaišykite cukrų, vanilės ekstraktą, po vieną – kiaušinius. Suberkite miltus su kepimo milteliais, įberkite druskos ir išmaišykite.
3. Razinas nuplikykite ir supjaustykite, graikinius riešutus sutrupinkite, lazdynų – suskaldykite. Viską palengva įmaišykite į tešlą.
4. Kvadratinę 20 cm x 20 cm dydžio formą išklokite kepimo popieriumi. Šaukštu sudėkite tešlą.
5. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių. Palikite atvėsti formoje mažiausiai valandą ir supjaustykite kvadratėliais. Pabarstykite milteliniu cukrumi.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė