Ingredientai
- Pienas 750 ml
- Cukrus 2 valg. š.
- Druska 1 arbat. š. 1/3
- Ryžiai 80 g apvaliagrūdžių
- Sviestas 1 valg. š. 1,5 minkšto
- Likeris 1 valg. š. kreminio kavos
- Šokoladas 150 g 150 pieniško ir smulkinto - papuošimui
- Grietinėlė 200 ml plakamosios - papuošimui
Kaip gaminti
Astos Černės nuotr./Šokoladinis ryžių pudingas |
- Į didelį prikaistuvį supilkite pieną, suberkite cukrų, druską ir apvaliagrūdžius ryžius.
- Nuolat maišydami mediniu šaukštu, užvirinkite masę.
- Sumažinkite ugnį iki mažos. Kaitinkite, dažnai pamaišydami mediniu šaukštu, apie 30-40 minučių, kol ryžiai taps visiškai minkšti, o konsistencija taps kreminė, bet ne per tiršta.
- Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies. Įmaišykite šaukštą sviesto ir šaukštą kreminio kavos likerio.
- Į dubenėlį suberkite sulaužyto šokolado gabalėlius. Pakaitinkite mikrobangų krosnelėje ar ant „garų vonelės“ porą minučių, kol šokoladas ištirps ir gausite vientisą masę.
- Supilkite šokolado masę į prikaistuvį su ryžių pudingu. Gerai išmaišykite.
- Paskirstykite pudingą į indelius ar stiklines, kuriose norėsite patiekti. Uždenkite juos maistine plėvele (priglauskite ją prie pudingo paviršiaus, kad neapdžiūtų). Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite porą valandų, kol visiškai atšals, arba per naktį.
- Prieš patiekdami, palaikykite pudingą kambario temperatūroje 5-10 minučių. Apipurškite grietinėle ir apibarstykite smulkinto šokolado gabalėliais. Skanaus!