Ingredientai
- Juodasis šokoladas 270 g 140 g šokoladiniam biskvitui ir 130 g kremui
- Sviestas 100 g šokoladiniam biskvitui
- Kiaušinių tryniai 80 g apie 4 tryniai; šokoladiniam biskvitui
- Kiaušinio baltymas 130 g apie 4 baltymai; šokoladiniam biskvitui
- Rudasis cukrus 150 g šokoladiniam biskvitui
- Kakava 30 g šokoladiniam biskvitui
- Ryžių miltai 30 g šokoladiniam biskvitui; ir dar šiek tiek kepimo formai pabarstyti
- Kepimo milteliai 0,5 arbat. š. šokoladiniam biskvitui
- Maskarponės sūris 130 g iš šaldytuvo; šokoladiniam maskarponės kremui
- Grietinėlė 190 g 35 proc. riebumo; iš šaldytuvo; šokoladiniam maskarponės kremui
- Įvairios uogos 3 sauja sezoninių; autorė naudojo šilauoges
Kaip gaminti
Iškepkite biskvitą:
1. Išklokite kepimo formą kepimo popieriumi, kraštus patepkite sviestu ir apibarstykite ryžių miltais. Miltų likutį pašalinkite.
2. Mikrobangų krosnelėje arba virš karšto vandens dubens ištirpinkite šokoladą su sviestu. Į ištirpintą masę įmaišykite po vieną kiaušinio trynį, viską gerai išmaišykite.
3. Išplakite baltymus iki putų, po truputį suberkite cukrų ir plakite iki stangraus, blizgaus morengo.
4. Į šokolado masę įmaišykite vieną trečiąją dalį morengo ir suberkite atskirame dubenyje persijotus sausus ingredientus.
5. Viską gerai išmaišykite ir tuomet atsargiai įmaišykite likusį morengą, kad tešla nesukristų, t.y. neprarastų purumo.
6. Sudėkite tešlą į paruoštą kepimo formą, kepkite iki 180 laipsnių įkaitusioje orkaitėje apie 20–25 min., arba kol įsmeigtas į biskvito vidurį ir ištrauktas pagaliukas bus sausas.
7. Visiškai atvėsinkite biskvitą ir perpjaukite horizontaliai per pusę, kad gautumėte du sluoksnius.
Pagaminkite šokoladinį maskarponės kremą:
1. Grietinėlė ir maskarponės sūris turi būti iš šaldytuvo.
2. Sumaišykite visus ingredientus (išskyrus šokoladą) ir plakite iki puraus, švelnaus ir vientiso kremo (masė turi šiek tiek sutirštėti), neperplakite!
3. Visiškai ištirpinkite šokoladą.
4. Į šokoladą greitai įmaišykite trečdalį maskarponės kremo, sudėkite likusį kremą ir vėl gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Surinkite tortą:
1. Pusę kremo sutepkite ant biskvito puselės, uždenkite kitu biskvitu, sutepkite likusį kremą ir užbarstykite šviežiomis uogomis. Galima valgyti iš karto.