Ingredientai
- Miltai 130 g biskvitui
- Kakava 60 g miltelių; biskvitui
- Juodasis šokoladas 200 g 100 g lašelių biskvitui ir 100 g viršaus papuošimui
- Kepimo milteliai 10 g biskvitui
- Cukrus 200 g biskvitui
- Kiaušiniai 5 vnt.
- Rududu 400 g kremui
- Sviestas 300 g kambario temperatūros; kremui
- Vyšnios 300 g šaldytų
- Likeris 100 g
- Grietinėlė 50 g viršaus papuošimui
Kaip gaminti
kepame biskvitą:
1. Į dubenį mušame kiaušinius ir beriame cukrų. Juos plakame elektriniu plaktuvu (mikseriu), kol masė taps balta, puri, lengva.
2. Į gautą masę atsargiai įmaišome miltus, kepimo miltelius ir kakavą. Sudedame šokolado „lašelius“.
3. Pagamintą tešlą pilame į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Biskvitą kepame 170 laipsnių karščio orkaitėje apie 30 min.
4. Iškepusį atvėsiname. Perpjauname horizontaliai į keturias dalis.
gaminame kremą:
- Į dubenį dedame „Rududu“ ir sviestą. Gerai išsukame iki vientisos masės.
tęsiame:
6. Šaldytas vyšnias dedame į dubenį, pilame likerį. Viską gerai išmaišome. Palaikome kol vyšnios atitirps. Tada vyšnias nukošiame per sietelį, o skystį paliekame biskvito sulaistymui.
7. Kiekvieną biskvito lakštą sulaistome vyšnių likerio sirupu, dedame kremo. Ant dviejų sluoksnių dedame vyšnių.
8. Suteptą tortą bent kelioms valandoms dedame į šaldytuvą.