Ingredientai
- Kiaušiniai 8 vnt. biskvitui
- Cukrus 420 g 350 g biskvitui, 100 g sirupui, 60 g kremui ganaš
- Miltai 120 g biskvitui
- Kakava 80 g biskvitui
- Vanduo 290 g 250 g sirupui ir 40 g kremui ganaš
- Grietinėlė 250 g kremui ganaš
- Juodasis šokoladas 500 g kremui ganaš
- Sviestas 75 g kremui ganaš
- Degtinė 25 g kremui ganaš
Kaip gaminti
1. Pirmiausia iškepkite biskvitus. Trynius atskirkite nuo baltymų. Baltymus plakite su cukrumi iki standžių putų, o tada į masę supilkite trynius. Miltus persijokite su kakavos milteliais ir supilkite į kiaušinių masę, atsargiai išmaišykite.
2. Dalį biskvito masės pilkite ant silikoninio kilimėlio ir kepkite iki 280 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 5–7 min. Taip iškepkite 6–8 biskvito lakštus. Juos apipjaustykite, pasinaudodami apskrita forma, kad lakštai būtų vienodo dydžio.
3. Sirupui skirtą vandenį ir cukrų užvirinkite ir pavirkite 10 sekundžių. Sirupu apšlakstykite dar šiltus biskvito lakštus.
4. Kremui ganaš vandenį su cukrumi virkite iki pirmų burbuliukų. Supilkite grietinėlę ir pakaitinkite iki virimo. Gautu skysčiu užpilkite susmulkintą šokoladą. Gerai išmaišykite. Į šokolado ir grietinėlės masę supilkite degtinę ir sudėkite gabaliukais pjaustytą sviestą.
5. Kremą atvėsinkite iki kambario temperatūros.
6. Ant kiekvieno biskvito lakšto tepkite tiek kremo, kokio svorio yra biskvitas. Taip sutepkite visus lakštus.
7. Tortą statykite į šaldytuvą bent 6 val., o likusį ganaš kremą laikykite kambario temperatūroje.
8. Pašildykite ganaš kremą iki 30 laipsnių ir juo apipilkite gerai sustingusį tortą. Tuomet jį darsyk statykite kelioms valandoms į šaldytuvą.
9. Puoškite valgomais aukso milteliais apibarstytais rojaus obuoliukais, uogomis ar gėlėmis.