Ingredientai
- Juodasis šokoladas 300 g 200 + 100
- Sviestas 100 g
- Kiaušiniai 3 vnt. didelių
- Cukrus 100 g tamsaus melasos
- Romas 5 valg. š. tamsaus
- Vanilė 1 arbat. š.
- Migdolai 150 g maltų
- Kepimo milteliai 1 arbat. š. 0,5
- Džemas 4 valg. š. abrikosų
- Grietinėlė 150 ml riebios kambario temperatūros
- Šokoladiniai pabarstukai: 5 valg. š.
Kaip gaminti
- Įkaitinkite orkaitę iki 180ºC. 20 cm skersmens kepimo skardą ištepkite riebalais ir išklokite sviestiniu popieriumi.
- Juodąjį šokoladą sulaužykite gabaliukais ir sudėkite į karščiui atsparų indą. Šokoladą kartu su sviestu ištirpinkite karšto vandens garų vonelėje. Palikite atvėsti.
- Kiaušinių trynius išplakite su ruduoju melasos cukrumi iki purios masės.
- Į kiaušinių masę supilkite atvėsintą šokoladą ir 3 šaukštus romo bei vanilės aromatą.
- Kitame dubenyje išplakite kiaušinių baltymus iki purių putų. Įmaišykite juos į šokolado masę kartu su maltais migdolais ir kepimo milteliais.
- Tešlą sukrėskite į paruoštą kepimo skardą ir šaukštu išlyginkite paviršių. Kepdami orkaitės apačioje padėkite dar vieną kepimo skardą su verdančiu vandeniu, pripildytu iki pusės skardos aukščio. Kepkite 40–45 minutes. Iškepusį atšaldykite.
- Perpjaukite tortą išilgai pusiau, likusį romą sumaišykite su abrikosų džemu, šiuo mišiniu aptepkite vieną torto pusę ir suklijuokite abi puses.
- Likusį šokoladą ištirpinkite kaip ir prieš tai ir atvėsinkite 10 minučių. Į ištirpusį šokoladą supilkite grietinėlę ir gerai išplakite.
- Torto šonus ir viršų aptepkite šokoladiniu glaistu ir apibarstykite šokoladiniais pabarstukais.
Receptą atsiuntė Karolina Katinė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Konkursai: Šventinis patiekalas, kuriuo didžiuojasi mūsų šeima
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita