Ingredientai
- Sausainiai 200 g šokoladinių - pagrindui
- Sviestas 100 g pagrindui
- Varškė 300 g minkštos pusriebės - įdarui
- Grietinėlė 1 st. 30 proc. - įdarui
- Juodasis šokoladas 50 g įdarui
- Miltelinis cukrus 2 valg. š.
- Konjakas:(įdarui) 50 ml
- Želatina 1 valg. š. įdarui
- Vanilinis cukrus 10 g įdarui
Kaip gaminti
- Sausainius sutrinkite iki trupinių ir sumaišykite su ištirpintu sviestu. Gauta mase išklokite torto formą.
- Šokoladą ištirpdykite karšto vandens vonelėje, suberkite miltelinį ir vanilinį cukrų. Į gautą masę įmaišykite varškę ir gerai ištrinkite iki vientisos masės. Atskirame inde išplakite grietinėlę iki purių putų.
- Želatiną išbrinkinkite ir ištirpinkite 4 valg. š. šilto vandens bei supilkite į varškės ir šokolado masę.
- Į įdarą taip pat supilkite išplaktą grietinėlę, konjaką ir gerai išmaišykite.
- Gautą masę supilkite į torto formą ant jau paruošto pagrindo ir dėkite į šaldytuvą. Galite papuošti šokolado drožlėmis, apelsinų griežinėliais ir įvairiomis uogomis.