Ingredientai
- Vaisiai 400 g mėgstamų vaisių ir uogų (braškių, vynuogių, kivių, bananų, ananasų gabalėlių ir pan.)
- Sviestas 100 g kakavos
- Kakava 2 valg. š. miltelių
- Medus 4 valg. š. ar kitokio saldiklio
- Druska 1 žiupsnelis
- Cinamonas 1 žiupsnelis
- Vanilės ekstraktas 1 žiupsnelis keli lašai
Kaip gaminti
- Paruoškite uogas ir vaisius. Kuriuos reikia, nuplaukite ir nusausinkite, supjaustykite gabalėliais ir pan.
- Paruoškite juodąjį šokoladą. 50 g kakavos sviesto ir du šaukštus medaus sudėkite į dubenėlį ir jį įmerkite į puodą su karštu vandeniu. Maišydami tirpinkite, kol visiškai ištirps. Į tirpintą kakavos sviesto ir medaus mišinį suberkite kakavos miltelius, cinamoną, žiupsnelį druskos ir gerai išmaišykite.
- Imkite pusę pasiruoštų vaisių, po vieną smeikite ant medinio pagaliuko ir mirkykite šokolade. Tada kiekvieno vaisiaus galiuką apvoliokite norimuose pabarstukuose. Tai gali būti įvairūs smulkinti riešutai, sezamų sėklos, aguonos, biskvitų trupinėliai, spalvoti žirniukai ir pan.
- Šokolade pamirkytus vaisius išdėliokite ant kepimo popieriumi ištiesto indo, dėkite į šaldytuvą, kad šokoladas sustingtų.
- Paskui tą patį procesą pakartokite su baltuoju šokoladu. Šokoladui gaminti prireiks 50 g kakavos sviesto, 2 šaukštų medaus, vanilės ekstrakto, žiupsnelio druskos.
- Jei nesinori šokolado gaminti patiems, galite nusipirkti jau paruošto ir jį išlydyti.