Ingredientai
- Miltai 350 g
- Cukrus 200 g
- Sviestas 200 g
- Sutirštintas pienas 8 valg. š.
- Kakava 2 valg. š.
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Rudasis cukrus 1 valg. š.
- Juodųjų serbentų uogienė (arba mėlynių) 100 g
- Maskarponės sūris 250 g
- Varškė 250 g trintos
- Grietinė 4 valg. š.
- "Rygos balzamas" 50 ml
- Juodasis šokoladas 50 g
- Vanilinis cukrus 2 valg. š.
Kaip gaminti
1. Garuose lydytą sviestą sumaišykite su gerai išplaktu kiaušiniu, 2 šaukštais sutirštinto pieno. Ištirpinkite 150 g cukraus ir rudąjį cukrų. Miltus sumaišykite su kakava ir kepimo milteliais ir į gautą mišinį supilkite skystą plakinį.
2. Gerai išminkykite. Turi gautis biri tešla. Apie 40 min. palaikykite šaldiklyje.
3. Skardą ištrinkite sviestu. Sutarkuokite pusę tešlos ir ant jos šaukšteliu protarpiais išdėliokite uogienę.
4. Grietinę ir 6 šaukštus sutirštinto pieno sumaišykite su varške ir maskarpone. Supilkite kartu su vaniliniu bei 50 g paprasto cukraus ir gerai išplaktus 2 kiaušinius. Permaišykite. Užliekite ant tešlos.
5. Sutarkuokite likusią tešlą. Kepkite apie 40 min. Dar šiltą apšlakstykite "Rygos balzamu" ir užtarkuokite juodu šokoladu.
Valgyti geriausia kitą dieną, nes skaniausias susistovėjęs - tampa tortu :)
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita