Ingredientai
- Kiaušinių tryniai 3 vnt. kakaviniam biskvitui
- Kiaušiniai 2 vnt. kakaviniam biskvitui
- Cukrus 140 g padalinkite į dvi dalis: 100 ir 40 g; kakaviniam biskvitui
- Kiaušinio baltymas 3 vnt. kakaviniam biskvitui
- Miltai 40 g kakaviniam biskvitui
- Kakava 25 g kakaviniam biskvitui
- Varškė 250 g varškės kremui
- Grietinėlė 200 g varškės kremui
- Cukraus pudra 60 g varškės kremui ir dar šiek tiek papuošimui
- Apelsino žievelė 0,5 arbat. š. varškės kremui
- Juodasis šokoladas 300 g papuošimui
- Aliejus 30 g
- Cukatos 1 valg. š. papuošimui
Kaip gaminti
1. Biskvitui išplakti kiaušinius su kiaušinių tyniais bei 100 g cukraus iki purios masės.
2. Kiaušinių baltymus su 40 cukraus išplakti iki standžių putų. Abi mases atsargiai sumaišyti. Sumaišyti birius produktus ir permaišyti su kiaušinių mase.
3. Tešlą supilti į kepimo skardą ir tolygiai paskirstyti.
4. Kepti iki 180°C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 10-13 minučių.
5. Kremui trintą varškę sumaišyti su cukraus pudra. Išplakti grietinėlę ir atsargiai permaišyti su varškės mase ir šiek tiek tarkuotos apelsino žievelės.
6. Ant iškepusio ir atvėsusio biskvito paskirstyti kremą ir suvynioti į vyniotinį.
7. Dekorui pasiruošti glazūrą – vandens vonelėje išlyditi šokoladą ir sumaišyti su alyvuogių aliejumi. Ja aplieti vyniotinį. Įdėti į šaldytuvą, kad apstingtų. Viršų dekoruoti apelsinų cukatais bei cukraus pudra.