Ingredientai
- Miltai 300 g
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Grietinė 300 g
- Vyšnių uogienė (tirščiai) 300 g
- Cukrus 3 valg. š.
- Kepimo milteliai 1 arbat. š. nubrauktas šaukštelis
- Kakava 2 valg. š.
- Vynas 3 valg. š. raudonas
- Karšto vyno prieskoniai 1 valg. š.
- Citrinos 1 vnt. žiupsnelis tarkuotų, džiovintų žievelių
- „Dansukker“ šokolado skonio cukraus milteliai 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, grietinę su kepimo milteliais ir viską išmaišykite. Vyno prieskonius pakaitinkite vyne (neužvirkite), supilkite į vyšnių uogienę ir išmaišykite. Gautą masę sukrėskite į kiaušinių bei grietinės plakinį ir viską gerai išmaišykite.
2. Tuomet nedideliame kiekyje miltų išmaišykite kakavą ir įmaišykite į uogienės masę. Toliau maišant atsargiai, pilkite miltus. Sunku nurodyti tikslų miltų kiekį, nes nelygu kokio skystumo būna uogienė. Bet jų pilti reikia tiek, kad tešla būtų dar maišoma šaukštu, skystoka. Įdėkite smulkintų citrinos žievelių.
3. Supilkite į aliejumi pateptą skardą ir pašaukite į pakaitintą orkaitę. Kepkite apie per 20 min. Tuomet pravėsusį kepinį aptepkite „Dansukker“ šokolado skonio cukraus miltelių mase, paruošta pagal instrukciją, nurodytą ant pakuotės. Galima dar papuošti kokoso drožlėmis.
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita