Ingredientai
- Cukrus 50 g 50 ml - „Dansukker“ drėgnojo cukraus „Farinas“
- Sirupas: („Dansukker“ šviesiojo ) 150 ml
- Grietinėlė 300 ml plakamosios
- Kakava 2 valg. š. miltelių
- Saldainiai: („AfterEight“) 8 vnt.
- Actas 1 ml rūgšties
Kaip gaminti
- Prikaistuvyje sumaišykite drėgnąjį cukrų „Farinas“, šviesųjį sirupą, grietinėlę ir kakavos miltelius. Virkite 20 minučių.
- Sudėkite saldainius „AfterEight“, įpilkite acto rūgšties ir išmaišykite. Virkite dar 5 minutes.
- Patikrinkite, ar irisų karamelės tirštumas tinkamas arba išmatuokite temperatūrą (120–125 °C).
- Jei tirštumas netinkamas, pavirkite dar minutę.
- Supilkite į maždaug 12 cm pločio ir 15 cm ilgio aliejumi pateptą formą.
- Palikite sustingti. Supjaustykite gabalėliais.
Receptas „DANSUKKER“