Ingredientai
- Juodasis šokoladas 100 g
- Cukrus 100 g
- Maskarponės sūris 250 g
- Cinamonų lazdelė 1 vnt.
- Avietės 1 st.
- Gvazdikėliai 2 vnt.
- Apelsinų likeris 50 ml
- Citrinos 1 vnt. žiupsnelis nutarkuotų žievelių
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Cinamonų lazdelę perlaužkite per pusę, įmeskite į puodą su puse stiklinės vandens.
2. Ten pat suberkite gvazdikėlius, cukrų, citrinos žieveles, supilkite likerį, viską gerai išmaišykite ir kaitinkite ant vidutinės ugnies apie 10–12 min., kol cukrus ištirps. Sirupą perkoškite per sietelį.
3. Šokoladą sulaužykite gabaliukais, išlydykite vonelėje virš garų, šiek tiek atvėsinkite.
4. Avietes perrinkite, išsukite iki vientisos masės ir pertrinkite per sietelį, kad neliktų sėklyčių.
5. Maskarponę elektriniu plakikliu išplakite su žiupsneliu druskos. Labai palengva įplakite sirupą, šokoladą, trintas avietes.
6. Paruoštą kremą išpilstykite į keturis apvalios formos indelius. Juos dėkite į šaldytuvą ir laikykite per naktį.
7. Tiekite iškračiusi į lėkštelę, puoškite avietėmis.
Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita