Ingredientai
- Bananai 4 vnt. vidutinio dydžio
- Juodasis šokoladas 150 g
- Kokosų drožlės 3 valg. š. skrudinti ir smulkinti riešutai, traškūs dribsniai su medumi, cukriniai pabarstukai, aguonos – pasirinktinai – pabarstukams
Kaip gaminti
- Padėklą ar didelę lėkštę išklokite kepimo popieriumi. Atidėkite į šalį.
- Juodąjį šokoladą ištirpinkite ant „garų vonelės“: kaitinkite nuolat maišydamos, kol šokoladas virs vientisa mase. Išjunkite ugnį, tačiau dubenėlį su šokoladu palikite ant puodo („garų vonelės“).
- Į kitus dubenėlius supilkite norimus pabarstukus.
- Bananus nulupkite ir kiekvieną perpjaukite į 3 dalis. Į gabalėlių centrą įsmeikite po medinį pagaliuką.
- Pamirkykite bananus šokolade, tuomet apibarstykite ar apvoliokite norimuose pabarstukuose.
- Dėkite ant kepimo popieriaus. Taip paruoškite visus bananus, o tuomet padėklą ar lėkštę su bananais dėkite į šaldytuvą.
- Pašaldykite bent apie 30 min., kol šokoladas sustings.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita