Ingredientai
- Sviestas 200 g kambario temperatūros
- Šokoladas 100 g pieniško su riešutais
- Miltai 370 g
- Cukrus 170 g
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Druska 1 arbat. š.
- Kepimo milteliai 0,5 arbat. š.
- Vanilės ekstraktas 1 arbat. š.
- Aguonos 4 arbat. š. sausų
Kaip gaminti
1. Sviestą išsukite su kiaušiniu, vanile, druska ir cukrumi.
2. Į gautą masę įmaišykite pusę miltų ir kepimo miltelius.
3. Likusius miltus įminkykite rankomis ir iš gautos tešlos suformuokite nedidelius kamuoliukus.
4. Vieną sausainių pusę apvoliokite sausose aguonose. Suformuotus sausainius sudėkite į lėkštę ir kelioms valandoms pastatykite į šaldytuvą.
5. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, o orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
6. Kepimo skardoje, palikdami kelių centimetrų tarpus, sudėliokite atšaldytus sausainius. Juos pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 20 minučių.