Ingredientai
- Kiauliena 1 kg šoninės su raumenukais
- Džiovintos slyvos 200 g
- Aliejus 100 ml Aptepui
- Sojų padažas 3 valg. š. Aptepui
- Actas 2 valg. š. Aptepui
- Garstyčios 1 valg. š. Aptepui; grūdėtųjų
- Pomidorų padažas 2 valg. š. Aptepui; aštraus
- Saldžiosios paprikos milteliai 2 valg. š. Aptepui
Kaip gaminti
1. Mėsą supjaustykite siauromis ilgomis juostelėmis ir viena eile sudėkite į didelę lėkštę. Džiovintas slyvas užpilkite šaltu virintu vandeniu ir palikite mirkti.
2. Visus aptepui skirtus produktus sumaišykite. Jį supilkite ant mėsos juostelių ir maždaug 15 min. pamarinuokite.
3. Išmirkusias slyvas nuvarvinkite. Kiekvieną slyvą apsukite šoninės juostele. Ant iešmų suverkite po 2–3 suktinukus.
4. Ant įkaitusių žarijų vartydami kepkite 15–20 min. (kol šoninė gerokai apskrus). Jei reikia, kepant dar patepkite likusiu aptepu. Patiekite su juoda duona ir raugintais kopūstais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita