Ingredientai
- Sorų kruopos 200 g
- Daržovių sultinys 600 ml
- Svogūnai 2 vnt.
- Morkos 300 g
- Brokoliniai kopūstai 300 g
- Žiediniai kopūstai 300 g
- Sviestas 1 valg. š. geriau – lydyto
- Sūris 100 g Padažui; minkšto sūrio (labai tinka kamamberas)
- Grietinėlė 100 ml Padažui; tinka ir riebesnė, ir liesesnė
- Druska 1 arbat. š. žiupsnelis
- Pipirai 1 arbat. š. žiupsnelis
- Gvazdikėliai 1 arbat. š. žiupsnelis maltų
- Muskatas 1 arbat. š. padažui; žiupsnelis maltų
- Petražolės 10 g padažui; kelios šviežių petražolių šakelės
Kaip gaminti
- Kruopas labai kruopščiai nuplaukite. 500 ml sultinio užvirinkite, suberkite kruopas ir virkite 20 min. Paskui išjunkite ugnį, bet dangčio neatidenkite – tegul kruopos brinksta toliau.
- Svogūnus smulkiai sukapokite, brokolius ir žiedinius kopūstus išskirstykite žiedynėliais, morkas supjaustykite griežinėliais.
- Keptuvėje įkaitintame svieste pakepinkite svogūnus. Paskui sudėkite kitas paruoštas daržoves ir truputį patroškinkite (kol morkos pakeis spalvą), sumaišykite su kruopomis, pasūdykite, pagardinkite pipirais, gvazdikėliais.
- Paruoškite padažą: sūrį sutrinkite su grietinėle, pagardinkite muskatais.
- Orkaitę įkaitinkite iki 175oC. Apkepo indą (arba kelis vienos porcijos indelius) patepkite aliejumi, sudėkite paruoštą kruopų ir daržovių mišinį, ant viršaus sukrėskite padažą ir kepkite 20 min.
- Prieš patiekdami apibarstykite petražolių lapeliais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita