Ingredientai
- Morkos 5 vnt. nuskustos ir sutarkuotos „burokine“ tarka
- Avinžirniai 1 vnt. skardinė; nusunktų ir perskalautų šaltu vandeniu
- Datulės 8 vnt. Medjool, supjaustytos griežinėliais
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Svogūnų laiškai 1 sauja susmulkintų
- Kalendros 1 sauja susmulkintų
- Kuminai 0,75 arbat. š. malto
- Citrinos 1 vnt. nutarkuota žievelė ir išspaustos sultys
- Muskatas 1 žiupsnelis
- Pistacijos 2 valg. š. nesūdytų, švelniai pakepintų ir stambiai sukapotų
- Fetos sūris 100 g stambiai sutrupinto
- Druska 0,5 arbat. š.
- Juodieji pipirai 0,5 arbat. š.
- Ciberžolė 0,5 arbat. š. miltelių
- Saldžiosios paprikos milteliai 0,5 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Dideliame dubenyje sumaišykite morkas, avinžirnius, datules, svogūnų laiškus, kalendras ir pistacijas.
2. Kitame dubenėlyje labai gerai sumaišykite aliejų, citrinos sultis ir žieveles bei prieskonius.
3. Pagamintą padažą užpilkite ant pirmojo mišinio, sumaišykite, o tada užtrupinkite fetos sūrį ir patiekite.
Ši mišrainė šaldytuve gali išbūti iki 3 dienų, ji puikiai tinka pasiimti į darbą pietų dėžutėje.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos, Užkandžiai