Ingredientai
- Morkos 2 vnt.
- Pastarnokas 1 vnt.
- Sviestas 1 valg. š.
- Vanduo 1,5 l verdančio
- Daržovių sultinys 3 vnt. kubeliai
- Pankolis 1 vnt.
- Grietinėlės sūris 100 g
- Lydytas sūrelis 150 g
- Jūros gėrybės 300 g mišinio
- Krabų ir krevečių užtepas 3 arbat. š.
- Krevetės 10 vnt. šviežių karališkųjų
- Rūkyta lašiša 200 g
- Krapai 1 sauja šviežių
- Juodieji pipirai 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
- Druska 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
Kaip gaminti
1. Nulupkite ir stambiai sutarkuokite morkas ir pastarnoką. Pakepinkite juos svieste ant aukštos ugnies, kol gražiai apskrus.
2. Kol daržovės kepa, į puodą supilkite vandenį, suberkite sultinio kubelius ir sudėkite išardytą pankolį. Pavirkite apie 8 minutes, arba kol suminkštės pankolis.
3. Pankolį išimkite. Į nuovirą sudėkite apkeptas morkas ir pastarnoką, kreminį sūrį ir padažą. Išmaišykite.
4. Sudėkite jūros gėrybes ir rūkytą lašišą. Pavirkite 2–3 minutes ir nuimkite nuo ugnies. Pagardinkite druska ir pipirais. Supilstykite į lėkštes, apibarstykite šviežiais krapais.
5. Sriuba skaniausia po keleto valandų ar net kitą dieną, kai jos skonis subręsta. Sriubą ypač skanu valgyti su skrudinta duona, aptepta česnakiniu sviestu.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Sriubos