4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.2 5 / 133
Jau įvertinote šį receptą

Soti ir šildanti charčio sriuba

Charčio sriuba
Charčio sriuba / Nidos Degutienės nuotr.
Skaitysiu vėliau

Nida Degutienė (Nidos receptai): Kai iš namų nesinori kišti nosies dėl darganoto oro, metas imtis kokio nors sotaus, šildančio patiekalo gaminimo. Charčio. Ši mintis nepaliko manęs ramybėje, kol vieną dieną neužkaičiau didelio katilo ir nesiėmiau šiek tiek mūsų namuose primiršto patiekalo.

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Avienos šonkauliai 2 kg galite imti ir 3 kg, be riebalų; avienos sultiniui
  • Svogūnai 2 vnt. 1 nuplautas, bet nenuluptas avienos sultiniui ir 1 supjaustytas kubeliais sriubai
  • Morkos 1 vnt. didelė, supjaustuta į keletą dalių; avienos sultiniui
  • Salierų stiebai 3 vnt. avienos sultiniui
  • Laurų lapai 2 vnt. avienos sultiniui
  • Druska 2 arbat. š. perpus avienos sultiniui ir sriubai (arba pagal skonį)
  • Juodieji pipirai 1 arbat. š. perpus sultiniui ir sriubai (arba pagal skonį)
  • Česnakai 7 skiltelės 3 avienos sultiniui ir 4 susmulkintos sriubai
  • Aliejus 2 valg. š. sriubai
  • Aitrioji paprika 2 vnt. švieži arba džiovinti, dėkite pagal skonį, kiek toleruojate aitrumo; sriubai
  • Paprikos 2 vnt. išvalytos ir supjaustytos gabalėliais raudonosios; sriubai
  • Konservuoti pomidorai 1 vnt. indelis geros kokybės konservuotų savo sultyse; sriubai
  • Pomidorų pasta 2 valg. š. galite dėti ir 3; sriubai
  • Avinžirniai 1 st. išbrinkintų per naktį vandenyje; sriubai
  • Ryžiai 1 st. nuplautų; sriubai
  • Kalendros 1 arbat. š. džiovintų sriubai ir dar saujelė šviežių kapotų patiekimui
  • Saldžiosios paprikos milteliai 1 arbat. š. arba pagal skonį; sriubai
  • Kuminai 1 arbat. š. arba pagal skonį; sriubai
  • Kvapnieji pipirai 0,5 arbat. š. sriubai

Kaip gaminti

1. Pirmiausia išsivirkite avienos sultinį. Geriausia jį išvirti iš vakaro, kad palikus šaltai ant viršaus sustingtų riebalai, kuriuos galėsite atsargiai nuimti ir išmesti (nes jie tikrai niekam nereikalingi…).

2. Į puodą sudėkite avienos kaulus ir pripilkite vandens, kad apsemtų kaulus. Kai vanduo užvirs, vandenį nupilkite, kaulus praskalaukite ir užpilkite nauju vandeniu. Užvirkite dar kartą, nugriebkite putas. Sudėkite visas daržoves (svogūno nelupkite, bus daugiau skonio ir spalvos), įberkite druskos, pipirų, sumeskite lauro lapus ir uždengę troškinkite apie 2–6 valandas (kuo ilgiau, tuo geriau). Nupilkite išvirusį sultinį, daržoves išmeskite, kaulus su mėsa padėkite atskirai, o sultinį palikite puode, kuriame virė, per naktį šaltai, kad sustingtų riebalai ir juos galėtumėte pašalinti.

3. Kitame puode įkaitinkite aliejų, apkepinkite svogūnus, kol suminkštės. Suberkite česnakus, čili pipirus, pabarstykite kuminu, kalendromis, saldžiosios paprikos milteliais ir pakepinkite dar kelias minutes.

4. Sudėkite saldžiąsias paprikas, po poros minučių – pomidorus su visomis sultimis ir pomidorų pastą, kepinkite apie 5–10 min., suberkite išmirkytus avinžirnius ir supilkite pašildytą sultinį.

5. Virkite, kol avinžirniai suminkštės (apie 30 min.), tada suberkite ryžius ir toliau virkite dar apie 10 min., kol ryžiai išvirs.

6. Pabaigoje sudėkite virtus avienos kauliukus, paragaukite, ar netrūksta druskos, įberkite pipirų, jei trūksta rūgšties, įlašinkite citrinos sulčių. Patiekite pabarstę šviežiomis kalendromis.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.