Ingredientai
- Špinatai 40 g Saujelė
- Pomidorai 1 vnt. didelis
- Vištiena 200 g virtos
- Avokadai 1 vnt. ir užpilui pusė avokado
- Džiovinti pomidorai 6 vnt.
- Raudonasis svogūnas 1 vnt.
- Fetos sūris 150 g
- Aliejus 1 valg. š. ir užpilui 3 šaukštai
- Citrinos 1 vnt. 1 valg. š. citrinos sulčių ir užpilui pusė citrinos
- Česnakai 2 skiltelės užpilui
- Svogūnai 1 vnt. užpilui; ketvirtis
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį ir užpilui taip pat
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
- Bazilikai 1 arbat. š. keli lapeliai šviežių
- Prieskoniniai žalumynai 1 valg. š. užpilui
- Cukrus 1 arbat. š. užpilui; pagal skonį
Kaip gaminti
1. Pomidorą nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite vidutinio storio griežinėliais, pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
2. Avokadą nulupkite, susmulkinkite ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų.
3. Svogūną nulupkite, smulkiai sukapokite ir sumaišykite su kapotais saulėje džiovintais pomidorais, smulkintais avokadais. Viską pasūdykite, paskaninkite smulkintais bazilikais, šlakeliu citrinų sulčių ir šaukštu aliejaus.
4. Ant pomidoro griežinėlio krėskite šaukštą avokadų ir svogūnų masės, tada dėkite smulkintą virtą vištieną, užvožkite kitą pomidoro griežinėlį.
5. Ant viršaus dėkite smulkintų špinatų lapelių ir trupintos fetos.
6. Padažui skirtus produktus sudėkite į aukštą indą ir išplakite elektriniu plakikliu iki vientisos masės.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos, Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita