Ingredientai
- Veršiena 1 kg kulninės
- Druska 1 arbat. š. arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. arba pagal skonį
- Svogūnai 1 vnt. didelis; supjaustytas kubeliais
- Salierų stiebai 2 vnt. supjaustyti griežinėliais
- Česnakai 3 skiltelės sukapotos
- Morkos 2 vnt. supjaustytos griežinėliais
- Vynas 200 ml sauso baltojo; galima keisti pora šaukštų baltojo vyno acto
- Sultinys 500 ml ne jautienos, švelnesnio
- Čiobreliai 1 arbat. š. džiovintų
- Laurų lapai 2 vnt.
- Pomidorų pasta 3 valg. š.
- Citrinos 1 vnt. smulkiai nutarkuota žievelė
- Petražolės 1 sauja kapotų šviežių; patiekimui
Kaip gaminti
1. Mažame indelyje sumaišykite šiek tiek druskos ir juodųjų pipirų. Mėsą pabarstykite ir įtrinkite šiuo mišiniu.
2. Plačiame storadugniame puode įkaitinkite porą šaukštų aliejaus, o tada sudėkite kulninę ir apkepinkite iš visų pusių – karštis turi būti nemažas, kad mėsa apskrustų, o ne pradėtų troškintis. Apkepusią mėsą išimkite ir kuriam laikui atidėkite į šalį.
3. Į tą patį puodą įpilkite dar šiek tiek aliejaus, suberkite svogūnus, pakepinkite, kol taps perregimi ir pakvips, sudėkite morkas, salierus ir pakepinkite 5–7 minutes, tada suberkite česnakus ir pakepinkite minutę-kitą.
4. Į puodą grąžinkite apkepintą kulninę, supilkite sultinį, pomidorų pastą, įberkite apie pusę šaukštelio druskos, čiobrelius, citrinos žievelę, lauro lapus. Uždenkite puodą dangčiu, kaitrą sumažinkite iki minimalios ir troškinkite apie 1,5–2 val. Retkarčiais pradenkite ir patikrinkite, ar neišgaravo visas skystis, jei reikia, dar įpilkite šiek tiek sultinio.
5. Išvirusiam troškiniu leiskite 15–20 min. ramiai pastovėti nukeltam nuo kaitros. Patiekdami pabarstykite kapotomis šviežiomis petražolėmis, derinkite su bulvių koše, polenta ar balta duona.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai