Ingredientai
- Kiauliena 300 g sprandinės
- Morkos 1 vnt.
- Svogūnai 1 vnt.
- Baklažanai 1 vnt.
- Perlinės kruopos 200 g nevirtų
- Konservuoti pomidorai 1 vnt. skardinė
- Saldžiosios paprikos milteliai 0,5 arbat. š.
- Kuminai 1 arbat. š.
- Druska 1 arbat. š. arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis arba pagal skonį
Kaip gaminti
1. Išvirkite perlines kruopas, o kol jos verda, paruoškite kitus ingriedientus.
2. Kiaulieną supjaustykite gabalėliais. Į didelį puodą pilkite maždaug dvi stiklines vandens ir sudėję smulkintą kiaulieną kaitinkite, kol vanduo ims virti. Jei atsiranda putų, jas nugriebkite.
3. Kol kaista kiauliena, supjaustykite baklažaną ir dėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Pakepkite maždaug 4 minutes ir atidėkite į šalį.
4. Susmulkinkite svogūna ir griežinėliais supjaustykite morką, Daržoves tai pat apkepkite keptuvėje ir sudėkite į puodą kur troškinasi mėsa.
5. Mėsai su daržovėmis vėl užvirus, sudėkite baklažanus ir troškinkite dar apie 5 minutes.
6. Sudėkite iš anksto paruoštas perlines kruopas, dėkite prieskonius ir viską išmaišykite,
7. Sudėkite konservuotus pomidorus, patroškinkite dar kelias minutes.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Rengiu šventę: Užgavėnės