Ingredientai
- Miltai 400 g
- Druska 0,5 arbat. š.
- Soda 0,25 arbat. š.
- Cukrus 2 arbat. š.
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Pienas 800 ml
- Grietinėlė 100 ml
- Sviestas 2 valg. š. tirpinto
- Aliejus 5 valg. š. kepimui
Kaip gaminti
- Dubenyje sumaišykite miltus, druską ir sodą.
- Atskirame inde sumaišykite cukrų, kiaušinius, pieną, grietinėlę ir tirpintą sviestą.
- Visus ingredientus itin gerai išmaišykite.
- Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir pilkite po nedidelį kiekį tešlos. Apverskite blynus tada, kai paviršius taps korėtas.
- Blynus reikėtų patiekti kuo karštesnius, todėl jei kepate didelį kiekį, geriausia jau iškepusius blynus laikyti šiltoje orkaitėje.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams
- Rengiu šventę: Užgavėnės
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Rusų