Ingredientai
- Jautiena 500 g be kaulų (krūtininės, uodeginės arba kumpio)
- Bulvės 2 vnt. vidutinio dydžio
- Morkos 1 vnt.
- Svogūnai 2 vnt. nedideli
- Sultinys 200 ml
- Pomidorai 100 g trintų
- Vynas 50 ml baltojo sauso
- Sviestas 2 valg. š.
- Česnakai 2 skiltelės
- Saldžiosios paprikos milteliai 2 arbat. š.
- Kmynai 1 arbat. š. trintų
- Mairūnas 2 arbat. š.
- Druska 1 arbat. š.
- Pipirai 1 arbat. š. žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Nuplaukite mėsą, nupjaustykite plėves, supjaustykite maždaug 2 cm dydžio kubeliais.
2. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, dalimis apkepkite mėsos kubelius. Iškepusi dalį mėsos, iššluostykite keptuvę popieriniu rankšluosčiu.
3. Stambiai supjaustykite svogūnus, taip pat trumpai pakepinkite svieste.
4. Sudėkite mėsą ir svogūnus į puodą, pabarstykite malta paprika ir druska, išmaišykite, supilkite sultinį, užvirinkite šiupinį, sumažinkite ugnį, uždenkite puodą.
5. Nulupkite ir kubeliais supjaustykite daržoves, sudėkite į puodą su mėsa, suberkite likusius prieskonius, išspauskite česnaką. Virkite ant silpnos ugnies, kol suminkštės mėsa, – apie 35 minutes. Įmaišykite pomidorų tyrę ir vyną, pasūdykite, jei reikia, pagardinkite pipirais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita