Ingredientai
- Vištiena 4 vnt. viščiukų krūtinėlės
- Kumpis 8 riekės virto
- Alyvuogės 100 g juodųjų, be kauliukų
- Kaparėliai 2 valg. š.
- Pomidorai 11 vnt. vyšninių
- Sūris 150 g brandinto
- Aliejus 100 ml
- Vištienos prieskoniai 1 arbat. š. žiupsnelis
- Druska 1 arbat. š. žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite išilgai į dvi dalis. Pabarstykite paukštienos prieskoniais ir palikite šiek tiek pastovėti. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, apkepkite vištienos gabalėlius iš visų pusių, kol gražiai apskrus. Baigdama kepti pasūdykite.
2. Nuplaukite ir puselėmis supjaustykite pomidorus. Nusunkite ir griežinėliais supjaustykite alyvuoges. Smulkia trintuve sutarkuokite sūrį.
3. Apkeptus vištienos gabalėlius apvyniokite kumpio griežinėliu ir persmeikite mediniu smeigtuku. Stiklinį kepimo indą patepkite aliejumi, sudėkite mėsą, pomidorų puseles, alyvuoges ir kaparėlius. Pašaukite indą į 200ºC temperatūros orkaitę, kepkite, kol apskrus kumpio griežinėliai. Pabarstykite tarkuotu sūriu ir dar pakepkite kelias minutes. Tiekite su virtais ryžiais arba bulvių koše.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita