Ingredientai
- Jautiena 500 g maltos
- Svogūnai 2 vnt.
- Aliejus 2 valg. š.
- Česnakai 3 skiltelės
- Pomidorai 400 g trintų ir 2 pomidorai
- Pupelės 800 g konservuotų raudonųjų pupelių
- Paprikos 1 vnt.
- Aitrioji paprika 1 vnt.
- Raudonėliai 1 arbat. š. džiovintų
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Susmulkinkite svogūną, stambiais kubeliais supjaustykite papriką ir pomidorus. Nusunkite ir nuvarvinkite pupeles.
2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, trumpai apkepkite svogūnus, išspauskite česnaką, sudėkite mėsos faršą, maišydama kepinkite, kol mėsa pakeis spalvą.
3. Aitriosios paprikos ankštį subadykite ir įmeskite į faršą. Jei nemėgstate aštriai, vietoje aitriosios paprikos į troškinį dėkite saldžiosios paprikos miltelių.
4. Kai faršas iškeps, supilkite pomidorų tyrę, įmaišykite paprikas ir pomidorus, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir raudonėliais. Dar šiek tiek pakepinkite, sudėkite pupeles. Uždenkite ir patroškinkite ant silpnos ugnies maždaug 10 min. Tiekite su baltos duonos rieke.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita