Ingredientai
- Jautiena 700 g arba kiaulienos
- Bulvės 5 vnt.
- Morkos 4 vnt.
- Daržovių sultinys 2 st. natūralaus
- Šaldyti žirneliai 150 g
- Kumpis 150 g karštai rūkyto
- Svogūnai 2 vnt.
- Česnakai 4 skiltelės
- Pomidorų padažas su bazilikais (stiklainis) 1 vnt.
- Sviestas 1 valg. š.
- Vynas 100 ml raudonojo sauso
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Aitrioji paprika 1 arbat. š. pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. pagal skonį, šviežiai maltų
- Laurų lapai 2 vnt.
- Kapoti žalumynai 1 valg. š.
- Aliejus 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Mėsą nuplaukite, nusausinkite, jeigu renkatės kiaulieną, pašalinkite visus riebalus, tada supjaustykite kubeliais. Dėkite į gilesnį dubenį, įtrinkite pipirais ir aitriosiomis paprikomis, pašlakstykite aliejumi, užberkite kapotų žalumynų ir palikite bent pusvalandžiui, kad prieskoniai įsigertų.
2. Česnakus ir svogūnus nulupkite, susmulkinkite, iki dailiai pagels, kartu su smulkintu kumpiu pakepinkite gilioje keptuvėje svieste.
3. Tada sumeskite mėsos gabalėlius ir iš visų pusių gerai apkepkite ir suverskite į puodą su sultiniu.
4. Bulves ir morkas nulupkite, sumeskite į puodą, tada supilkite pomidorų padažą, sumeskite laurų lapelius ir troškinkite apie valandą ant mažos ugnies.
5. Kai mėsa jau bus minkšta, berkite žirnelius, supilkite vyną, dar kiek pakaitinkite (žirneliai neturi patamsėti) ir nukelkite nuo ugnies.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita