Ingredientai
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Miltai 2 st.
- Pienas 300 ml 1 st tešlai ir 0,5 st įdarui
- Vanduo 100 ml
- Aliejus 4 valg. š. 4-5 valg. š.
- Krapai 2 valg. š. smulkinti
- Salierai 20 g 2 valg. š. smulkintų šviežių arba šaldytų lapų
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį tešlai ir įdarui
- Bulvės 8 vnt. įdarui
- Karšto rūkymo šoninė (įdarui) 150 g
- Svogūnai 2 vnt. įdarui
Kaip gaminti
1. Iš blynams skirtų produktų sumaišykite tešlą (aš plaku su mikseriu, tuomet blynai būna purūs). Kepkite sausoje, įkaitintoje keptuvėje be aliejaus. Iš šio kiekio galima iškepti 10-11 blynų.
2. Paruoškite įdarą: išvirkite bulves, sutrinkite, įpilkite pieno ir padarykite bulvių košę. Smulkiai supjaustykite svogūnus ir šoninę, pakepinkite keptuvėje.
3. Kai apkeps, supilkite į bulvių košę ir išmaišykite. Dėkite įdarą ant blyno ir susukite.
Skanaus!
Recepto autorė Skaidrina Laurinavičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams, Vakarienei
- Konkursai: Blynų konkursas
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Užgavėnės
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita