Ingredientai
- Bulvės 1 kg
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Pienas 200 ml
- Miltai 100 g
- Sviestas 25 g
- Raudonasis svogūnas 3 vnt.
- Virtas kumpis 100 g
- Druska 1 arbat. š. žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. žiupsnelis maltų
- Muskatas 1 arbat. š. žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Į plakiklio indą įmuškite kiaušinius, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir išplakite. Plakdami supilkite pieną, po šaukštą suberkite miltus. Plakite, kol masė pasidarys vienalytė ir neliks sausų miltų gumulėlių.
2. Bulves nuskuskite, supjaustykite plonais griežinėliais, perplaukite tekančiu vandeniu ir gerai nuvarvinkite. Keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite bulvių griežinėlius ir kepkite maždaug 10 min. Sudėkite pusžiedžiais supjaustytus svogūnus, kubeliais supjaustytą mėsą, pagardinkite muskatais, gerai išmaišykite ir dar truputį pakepinkite.
3. Apskritą apie 30 cm skersmens skardą išklokite kepimo popieriumi (jo negailėkite – bus lengviau išimti gatavą patiekalą), sukrėskite apkeptą mišinį, supilkite kiaušinių plakinį. 200°C karštumo orkaitėje kepkite 25–30 min.
Patarimas. Šiam apkepui tinka bet kokia virta ar kepta mėsa: kiauliena, jautiena, veršiena, paukštiena. Vegetarai šį apkepą gali gaminti su sojų kubeliais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vaikams
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita