Ingredientai
- Bulvės 1 kg
- Pienas 1 st.
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Špinatai 1 sauja šviežių
- Pomidorai 6 vnt.
- Svogūnai 3 vnt.
- Jautiena 400 g maltos
- Daržovių sultinys 200 ml
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Paprikos 2 vnt. skirtingų spalvų
- Sviestas 2 valg. š.
- Miltai 2 valg. š.
- Parmezano sūris 200 g tarkuoto
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų - pagal skonį
Kaip gaminti
- Bulves nulupkite, nuplaukite, didžiąją dalį supjaustykite vidutinio storio griežinėliais, kelias didesnes sutarkuokite kaip bulvių plokštainiui – iš masės paruošite užpilą pyragui.
- Pomidorų galus įpjaukite ir nuplikykite verdančiu vandeniu. Nulupusi odelę, susmulkinkite. 2 svogūnus susmulkinkite ir pakepinkite šaukšte aliejaus, suverskite maltą mėsą, sumaigykite ją šakute ir apkepkite iš visų pusių.
- Sudėkite šiaudeliais pjaustytas išvalytas paprikas, berkite saujelę špinatų (kelis gražesnius lapelius palikite papuošti), viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir dar kelias minutes pakaitinkite.
- Miltus paskrudinkite keptuvėje su sviestu, supilkite daržovių sultinį, išmaišykite ir kelias minutes pavirusi suberkite pusę tarkuoto sūrio.
- Į sviestu išteptą kepimo formą sluoksniais dėkite bulves, mėsos ir daržovių troškinį, paskirstykite padažą. Taip paruoškite kelis sluoksnius.
- Tarkuotas bulves užplikykite karštu pienu, supilkite aliejų, įmuškite kiaušinį, įtarkuokite likusį svogūną, suberkite likusį sūrį, viską pasūdykite ir užpilkite ant pyrago.
- Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 40 min.
- Tiekite pyragą papuoštą špinatų lapeliais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita