Ingredientai
- Bulvės 1 kg tešlai
- Miltai 1 st. kvietinių - tešlai
- Krakmolas 1 valg. š. tešlai
- Druska 1 arbat. š. 1 arbat. š. - tešlai ir 1 žiupsnelis - padažui
- Svogūnai 1 vnt. 1 - tešlai ir 2 - įdarui
- Krapai 2 žiupsnelis tešlai ir padažui
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š. alyvuogių aliejaus su prieskoniais – bazilikais į tešlą
- Mairūnas 1 žiupsnelis tešlai
- Kiaušiniai 1 vnt. tešlai
- Džiūvėsiai 1 valg. š. tešlai
- Aliejus 3 valg. š. gruzdinimui - tešlai
- Grybai 200 g šaldytų rinkinio - įdarui
- Daržovės 200 g trijų daržovių rinkinio ( ar šviežių morkų, brokolių ir šaldytų žirnelių) - įdarui
- Kiauliena 1 vnt. 1 skardinės troškintos kiaulienos, ar virtos su prieskoniais maltos kiaulienos - įdarui
- Paprikos 1 vnt. 0,5 - saldžiosios - įdarui
- Cukinijos 1 vnt. gabalėlis - įdarui
- Daržovių sultinys 1 vnt. kubelis - įdarui
- Laurų lapai 1 vnt. žiupsnelio - įdarui
- Pipirai 1 žiupsnelis penkių pipirų mišinio - įdarui
- Bazilikai 1 žiupsnelis įdarui
- Raudonėliai 1 žiupsnelis įdarui
- Sviestas 80 g 30 - įdarui ir 50 g - padažui
- Grietinė 50 g padažui
- Pienas 50 g padažui
- Sūris 50 g fermentinio - padažui
Kaip gaminti
- Kol nuluptos bulvytės linksmai verda su druska, svogūnu ir krapais, ruošiamas pyrago įdaras.
- Svieste apkepkite smulkintas daržoves – svogūną, cukiniją, papriką kartu su smulkintomis petražolėmis.
- Šaldytus grybus ir šaldytas daržoves kartu supilkite į puodelį, stiklinėje vandens ištirpinkite sultinio kubelį ir užpilkite.
- Pavirkite vis maišant apie 5 minutes – susigyvens, aromatizuosis.
- Sultinį nukošti, daržoves su grybais išgriebti, jei norisi, pasmulkinti smulkintuvu ir supilti į anksčiau apkeptas daržoves.
- Į daržovių ir grybų masę suversti troškintos kiaulienos skardinę, įberti raudonėlio, bazilikų, penkių pipirų mišinio, lauro lapelių, gerai išmaišyti, įpilti, jei sausa, likusio sultinio ir patroškinti apie 5 min.
- Išvirusias bulves nusunkti, sutrinti, suberti miltus, krakmolą, įmušti kiaušinį, pagardinti bazilikiniu aliejumi ir mairūnais. Tešlą išminkyti aliejuotomis rankomis ir padalinti į 2 gabalus.
- Skardos dugną ir kraštus ištepti aliejumi gruzdinimui, apibarstyti džiuvėsėliais ir padaryti dubenį iš tešlos.
- Suversti sotųjį mėsos, daržovių ir grybų įdarą. Stalą patepti aliejumi gruzdinimui, paberti džiuvėsėlių, kad neliptų, iškočioti apvalų blyną, vėl jį apiberti džiuvėsiukais ir juo padengti pyragą. Autorė kepė torto formoje ir tai buvo labai geras sprendimas.
- Įdėkite pyragą į karštą orkaitę. Kepkite apie 20 min., padarykite pyrage peiliu įpjovas orui išeiti ir nuimkite tortinės kraštus, kad apkeptų šonai. Toliau kepti pyragą, kol gražiai pakils, pagels. Autorė pyragą kepė apie 1 val.
- Skanu valgyti pyragą ir vieną. Tačiau jei norite, kol pyragas keps, galite pagaminti ir padažą. Piene ištirpinti sviestą, įmaišyti grietinę, įpjaustyti krapų ir kiek pavirti. Sutarkuoti smulkiai sūrį ir vėl gerai išmaišyti. Valgyti karštą.
Receptą atsiuntė Regina R.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Konkursai: Konkursas „Mano gardus ruduo“
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita