Ingredientai
- Ančiuviai 12 vnt. šviežių
- Spagečiai 320 g
- Česnakai 1 skiltelės
- Citrinos 1 vnt.
- Petražolės 1 valg. š.
- Mėtos 1 valg. š.
- Aitrioji paprika 1 vnt.
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Išvalykite ančiuvius, išimkite nugarkaulį, išdėliokite lėkštėje pilvais į viršų.
2. Sukapokite česnaką, petražoles ir mėtą, išdėliokite ant ančiuvių, išspauskite citriną ir pagardinkite aštriuoju „peperoncino“.
3. Išvirkite pastą, nupilkite šiek tiek virimo vandens į puodelį.
4. Supilkite ančiuvius ant karštų spagečių, maišykite, papildydami pastos virimo vandeniu.
5. Patiekdami lėkštėje apibarstykite tarkuotu kietuoju „pecorino“ sūriu, darsyk pagardinkite aštriuoju „peperoncino“.
Šį receptą su šviežiais ančiuviais galime nesunkiai pritaikyti prie mūsų prekybos centrų asortimento galimybių. Tiesiog reikia susmulkinti keletą ančiuvių aliejuje (prieš tai nuvarvinti aliejų). Galima gardinti su šviežiais pomidorais arba pomidorų tyre. Žinoma, grietinė su ančiuviais nedraugauja.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Makaronai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų