Ingredientai
- Makaronai 200 g spagečiai
- Alyvuogės 12 vnt. žalios be kauliukų
- Raudonasis svogūnas 15 g pusė galvutės
- Pomidorai 2 vnt. arba 6 vyšniniai
- Kaparėliai 2 arbat. š.
- Ančiuviai: 6 vnt.
- Aitrioji paprika 1 vnt.
- Actas 1 valg. š. raudonojo vyno
- Aliejus 2 valg. š.
- Bazilikai 4 vnt. lapeliai
Kaip gaminti
1. Spagečius išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, pomidorą – kubeliais, alyvuoges – per pusę. Susmulkinkite ančiuvius ir aitriąją papriką.
2. Į dubenį sudėkite alyvuoges, pomidorus, ančiuvius, kaparėlius, papriką, supilkite aliejų ir vyno actą. Viską išmaišykite.
3. Išvirtus makaronus, kol karšti, dėkite į dubenį su produktais ir viską gerai išmaišykite. Paragaukite, jei reikia, pagardinkite druska ir pipirais. Pabarstykite bazilikų lapeliais.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Makaronai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita