Ingredientai
- Makaronai 400 g spagečiai
- Kedrų riešutai: 50 g
- Česnakai 3 skiltelės 3 - 4
- Bazilikai 1 vnt. sauja lapelių
- Parmezano sūris 100 g tarkuoto ar pekorino sūrio
- Šparaginės pupelės 100 g
- Alyvuogių aliejus 200 ml
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
Kaip gaminti
1. Makaronus virti pagal pakuotės instrukciją. Likus porai minučių iki virimo pabaigos į puodą sumeskite šparagines pupeles, kad sušiltų, po to nupilkite vandenį.
2. Smulkintuvu susmulkinkite kedro riešutus, sūrį, česnakus, bazilikus. Supilkite aliejų, pagardinkite pipirais ir, jei reikia, pasūdykite.
3. Spagečius sudėkite į lėkštę ir užpilkite paruoštu padažu.
Bazilikai tinka su aviena, paukštiena, žuvimi, kiaušinių patiekalais, sriubomis, salotomis (ypač pomidorų), vegetariniais patiekalais, daržovėmis ir makaronais. Nelabai dera su kitais stipraus aromato prieskoniais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Makaronai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita