Ingredientai
- Makaronai 250 g spagečių
- Druska 2 žiupsnelis
- Kiaušiniai 4 vnt. tryniai
- Grietinėlė 250 ml riebios
- Sūris 100 g tarkuoto kietojo
- Petražolės 1 sauja ¼ puodelio šviežių
- Šoninė: (karštai rūkytos) 100 g
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 3 skiltelės
- Pipirai 1 arbat. š. ¼ - maltų
- Muskatas 1 arbat. š. ¼ - malto
Kaip gaminti
- Į prikaistuvį įpilkite vandens, pagardinkite druska. Užvirinkite ir išvirkite makaronus pagal instrukcijas ant pakuotės. Nepervirkite.
- Kol makaronai verda, dubenyje sumaišykite kiaušinių trynius, grietinėlę, tarkuotą kietąjį sūrį ir kapotas petražoles
- Į didelę keptuvę sudėkite gabalėliais pjaustytą šoninę, suberkite smulkiais kubeliais supjaustytus svogūnus ir česnakus. Kepinkite ant vidutinio dydžio ugnies apie 5 minutes, kol svogūnai ir česnakai suminkštės, o šoninės gabalėliai taps traškūs.
- Į keptuvę sudėkite išvirtus makaronus.
- Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir supilkite kiaušinių, grietinėlės ir sūrio plakinį. Išmaišykite. Karščio nuo svogūnų, šoninės ir makaronų užteks, kad kiaušiniai išvirtų, tačiau nesušoktų į gabaliukus.
- Pagardinkite maltais pipirais, muskatu ir druska. Maišykite makaronus, kol jie visi pasidengs padažu.
- Paskirstykite makaronus į lėkštes. Apibarstykite dar žiupsniu tarkuoto kietojo sūrio ir petražolėmis. Skanaus!