Ingredientai
- Makaronai 300 g mėgstamų spagečių
- Faršas 100 g paukštienos
- Morkos 1 vnt. virta
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 1 skiltelės
- Džiovinti pomidorai 100 g aliejuje konservuotų pomidorų
- Parmezano sūris 100 g tarkuoto
- Alyvuogės 1 sauja žaliųjų
- Aliejus 50 ml šlakelis - pagal poreikį
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Karis 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Virtą morką supjaustykite gabalėliais, susmulkinkite svogūną.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite morką ir svogūną, sukrėskite paukštienos faršą. Vis pamaišydami ištroškinkite. Pagardinkite pipirais, kariu, pagal skonį pasūdykite.
- Džiovintus pomidorus, alyvuoges, parmezaną ir česnaką dėkite į elektrinį smulkintuvą ir susmulkinkite iki vientisos masės.
- Išvirkite spagečius. Nukoškite, perliekite šaltu vandeniu, sudėkite į lėkštę.
- Ant spagečių užkrėskite su morkomis keptą vištieną, o ant jos – džiovintų pomidorų padažą. Ant viršaus galite pabarstyti dar šiek tiek tarkuoto parmezano.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Makaronai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita