Ingredientai
- Makaronai 250 g spagečių
- Sūris 80 g 4 šaukštai tarkuoto parmezano
- Jautiena 200 g maltos
- Aitrioji paprika 1 vnt. gabalėlis
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 1 skiltelės
- Grietinėlė 50 ml 35 proc. riebumo
- Pomidorų padažas 200 g
- Pomidorai 2 vnt.
- Bazilikai 1 arbat. š. šviežių smulkintų
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. pagal skonį; maltų
Kaip gaminti
1. Spagečius išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės ir padėkite šiltai.
2. Maltą mėsą sudėkite į dubenį. Suberkite pusę smulkintų svogūnų, česnakus, aitriąją papriką. Įmuškite kiaušinį, supilkite grietinėlę, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais ir gerai suminkykite.
3. Iš gautos masės riebalais pateptomis rankomis suformuokite nedidelius kukulius ir apkepkite įkaitintame aliejuje.
4. Į prikaistuvį sukrėskite pomidorų padažą, sumeskite smulkiais kubeliais pjaustytus pomidorus, įberkite druskos, pipirų ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol užvirs.
5. Sudėkite jautienos kukulius, suberkite smulkintus bazilikus ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 20 minučių.
6. Karštus makaronus dėkite į lėkštes, šalia dėkite po du tris jautienos kukulius. Apliekite karštu pomidorų padažu.
7. Tiekdama puoškite stambiomis parmezano drožlėmis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Makaronai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita