Ingredientai
- Makaronai 100 g spagečių
- Druska 1 žiupsnelis
- Krevetės 8 vnt. karališkosios
- Citrinos 1 vnt. sultys
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Aitrioji paprika 2 vnt. ant peilio galo maltos ir 2 gabalėliai konservuotos
Kaip gaminti
1. Spagečius išvirkite pasūdytame vandenyje pagal nurodymus ant pakuotės. Nukoškite ir nuvarvinkite.
2. Krevetes išlukštenkite, išdarinėkite (išimkite juodąsias „gyslas“), uodegėles palikite. Apšlakstykite citrinų sultimis, pabarstykite druska, pipirais, aitriąja paprika. Kepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
3. Makaronus sudėkite į lėkštes, pabarstykite kapotomis petražolėmis, šalia padėkite po keturias krevetes. Ant viršaus uždėkite po konservuotą aitriąją papriką.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Makaronai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita