Ingredientai
- Makaronai 200 g spagečiai
- Krevetės 300 g virtos šaldytos
- Cukinijos 1 vnt. nedidelė jauna
- Grietinėlė 50 ml
- Vynas 80 ml baltas sausas
- Lydytas sūrelis: 70 g
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį šviežiai malti
- Bazilikai 1 žiupsnelis švieži pagal skonį
Kaip gaminti
1. Spagečius išvirkite pasūdytame vandenyje, kaip nurodyta ant pakuotės, išgriebkite, gerai nuvarvinkite. Padėkite šiltai.
2. Nuplautas cukinijas supjaustykite plonais griežinėliais.
3. Į keptuvę įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus. Sudėkite atšildytas, popieriniu rankšluosčiu nusausintas krevetes, cukinijas, supilkite vyną, grietinėlę, įberkite smulkintų bazilikų, šviežiai maltų juodųjų pipirų, pagal skonį pasūdykite ir kelias minutes patroškinkite ant vidutinio stiprumo ugnies.
4. Sudėkite lydytą sūrelį, atsargiai išmaišykite. Nukėlusi nuo ugnies keptuvę uždenkite ir palikite kelias minutes. 5. Į pašildytas lėkštes sudėkite spagečius, ant viršaus uždėkite pikantiškos krevečių ir cukinijų masės. Puoškite šviežiais bazilikų lapeliais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Makaronai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų