Ingredientai
- Makaronai 400 g spageti
- Krevetės 400 g šviežių
- Cukinijos 1 vnt. maža
- Česnakai 3 skiltelės
- Aitrioji paprika 1 vnt. nedidelis gabalėlis
- Petražolės 1 valg. š. 1,5 kapotų
- Kalendros 1 valg. š. grūdelių
- Vynas 50 ml sauso baltojo
- Aliejus 4 valg. š. vynuogių kauliukų
- Grietinėlė 50 ml
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Aitriąją papriką išvalykite, sukapokite.
- Česnakus nulupkite, susmulkinkite. Krevetes nuplaukite, nusausinkite. Įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus.
- Į keptuvę sukrėskite česnakus, kapotą aitriąją papriką ir suberkite kalendrų grūdelius.
- Viską kelias min. pakaitinkite. Suverskite krevetes. Į krevečių ir česnakų troškinį supilkite vyną, pakaitinkite, kol dalis nugaruos, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
- Cukiniją supjaustykite griežinėliais ir apkepkite ant vidutinės kaitros.
- Supilkite grietinėlę, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
- Spagečius išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės, išdėliokite į lėkštes ir ant viršaus uždėkite krevečių bei cukinijų griežinėlių.
- Viską gausiai apibarstykite kapotomis petražolėmis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Makaronai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita